marți, 25 august 2009

D'ohh..dusmanii!

In ultma vreme am urmarit canalele de stiri ceva mai des.Evident ca toate diseaca acelasi subiecte:criza economica si problemele romanilor care lucreaza in strainatate.Desi de exemplu Franta a reusit sa ridice nivelul de trai in asa o perioada...si nu e singura care face fata crizei cu brio, noi ne adancim mizerie condusi de ''rahatii cu diploma" (a la Badea) aflati la conducerea tarii.Insa nu asta e lucrul care ma pune pe ganduri...
Ziarele scriu tot mai frecvent despre romanii aflati in strainatate care au ramas someri in urma loviturilor pe care le-e suferit piata imobiliara.Si totusi prefera sa ramana acolo stiind ca nicaieri nu-s caini cu colaci in coada si ca oricum in tara nu isi vor gasi loc de munca.Ar fi bine sa fie asta motivul...
La o analiza mai atenta a tipologiei unor romanii exportati(capsunari de ex) ne dam seama ca sunt indivizi fara studii superioare cei mai multi cu "arfe" si " talent" gen.."priviti ce masina, dar ce masina, cu clima bizonica....acest audi super frumos q seiz".
Ar fi o adevarata umilinta pentru acestia sa se intoarca in tara fara sa mai poata sparge banii prin carciuma si la discoteca din vale, fara sa isi mai etaleze masinile inchiriate.Cum sa recunoasca ei ca au ajuns la acelasi stadiu ce saracie ca cei pe care ii intoxica in fiecare august cu aroganta, freza si hainele lor.
In niciun caz nu o sa apara in acest stadiu in tara si sigur nu o sa isi etaleze si mai umila existenta in fata prietenilor/vecinilor.
Si nu ca i-ar vedea ei...dar dusmanii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu